Protejarea angajaților și a partenerilor

Măsurile și inițiativele Lafarge Moldova și a Grupului LafargeHolcim în contextul pandemiei COVID-19

cerbul lafarge1

 

În contextul răspândirii noului coronavirus COVID-19 în lume și Republica Moldova, compania Lafarge Moldova, membru al grupului LafargeHolcim, a luat prompt măsurile necesare pentru a preveni răspândirea infecției și pentru a asigura siguranța angajaților, clienților, antreprenorilor și furnizorilor acestora.
Produsele din industria noastră au o importanță strategică pentru economia țării și implementarea inițiativelor guvernamentale la scară largă. Activitatea întreprinderilor de ciment este continuă și aduce o contribuție importantă la stabilitatea și dezvoltarea socio-economică în regiunile prezente. Compania noastră depune în timp util eforturi maxime și necesare pentru a continua eficient activitatea locurilor de producție și a birourilor, asigurând în același timp măsurile de siguranță și preventive necesare.
Întreprinderea este ghidată de cerințele și recomandările Guvernului, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, ale altor autorități naționale și regionale, precum și introduc măsuri suplimentare de protecție.

Protejarea angajaților pe timp de pandemie

Pentru siguranța angajaților antrenați în producție, au fost interzis terților să viziteze fabricile și carierele companiei. La cantine, pentru a preveni aglomerația, sunt organizate programe de vizitare, plata se efectuează numai cu carduri de plastic. Angajații sunt încurajați să limiteze cât mai mult utilizarea transportului public și a taxiurilor. Participarea angajaților companiei la întâlniri externe este strict limitată. O atenție deosebită se acordă respectării măsurilor de igienă general acceptate și măsurării obligatorii a temperaturii.
Printre măsurile implementate, transferul unora dintre angajați într-un mod de funcționare de la distanță, dotarea întreprinderilor cu echipamentul de protecție necesar, inclusiv măști și dezinfectanți, igienizarea vehiculelor și a locurilor publice, monitorizarea temperaturii tuturor vizitatorilor, respectarea distanței recomandate. Au fost introduse lucrări pentru informarea angajaților și a contractanților despre măsurile necesare pentru protejarea împotriva infecțiilor virale, transferul fără contact al turelor, documentele de expediere, probele de ciment. Pentru toți angajații, călătoriile de afaceri au fost temporar anulate, toate sosirile din regiunile defavorizate au fost transferate obligatoriu în modul de autoizolare.

 

 

Protejarea clienților

În relația cu clienții, compania, respectând toate măsurile de siguranță, continuă să își îndeplinească integral obligațiile: să producă și să livreze produse, să dezvolte noi materiale, soluții și tehnologii.
La începutul lunii ianuarie 2020, sediul operațional BRT (Business Resilience Team) a început să funcționeze la nivel de Grup și de țară. În Moldova, o echipă de sediu local a fost creată și funcționează în mod operațional zilnic. Există o linie telefonică și email dedicat pentru mesajele de urgență privind infecția de coronavirus.
Toate acest masuri s-au adaugat la practicile noastre permanente, pentru a pune in aplicare si a stimula securitatea si sanatatea, precum si practici comerciale sigure in fata coronacrizei. Monitorizam constant situatia si ne adaptam in functie de contextul local, urmarind cu atentie evolutiile, precum si instructiunile autoritatilor locale de sanatate pentru a ajuta in toate modurile in care putem.
Situația actuală impune tuturor să luăm măsuri suplimentare pentru a păstra sănătatea, viața și siguranța angajaților noștri și a familiilor lor, clienților, furnizorilor și rezidenților locali. Suntem convinși că poziția responsabilă a companiei și fiecare angajat al Lafarge Moldova va contribui semnificativ la prevenirea răspândirii virusului.