Planul de acțiune LafargeHolcim

LafargeHolcim implementeaza un plan de actiune privind pandemia Coronavirus

  • Executarea planului de actiune „SANATATE, COST SI CASH” in toate tarile;
  • Reducerea CAPEX cu cel putin 400 milioane CHF comparativ cu 2019;
  • Reducerea costurilor fixe cu cel putin 300 milioane CHF in 2020;
  • Reducerea capitalului de lucru net cel putin in concordanta cu nivelul de activitate;
  • Lichiditate puternica de 8 miliarde CHF la 26 martie 2020;
  • Confirmarea Adunarii Generale anuale din 12 mai 2020 si confirmarea propunerii de dividende.

De la inceputul pandemiei Coronavirus, LafargeHolcim a luat masurile necesare pentru a proteja sanatatea angajatilor, clientilor, furizorilor si a altor terti cu care colaboram. Grupul urmareste cu atentie evolutia tuturor pietelor in functie de situatie si conform indrumarilor oferite de autoritatile din fiecare tara.

In timp ce sectorul constructiilor si santierele sunt, in general, mai rezistente fata de alte sectoare, LafargeHolcim se confrunta cu intreruperi ale operatiunilor din diferite tari. In China, recuperarea sectorului constructiilor a inceput si toate fabricile din afara provinciei Hubei functioneaza. Grupul prevede revenirea in acea piata si furnizarea a 70 din volumelor anului trecut in luna aprilie 2020. In majoritatea celorlalte piete cheie, sectorul este perturbat si se preconizeaza scaderi semnificative ale volumelor din aprilie si mai. In timp ce cererea in primul trimestru a fost in general solida, LafargeHolcim se asteapta la un impact negativ semnificativ asupra activitatii sale din T2. 

In prezent, evolutia pandemiei Coronavirus si efectele sale asupra activitatii sunt volatile si foarte diferite de la o tara la alta. Pentru a diminua impactul financiar al acestei situatii, LafargeHolcim a lansat planul de actiune „SANATATE, COST & CASH” pentru a fi implementat imediat in toate tarile. Obiectivele sunt:

  • Reducerea CAPEX cu cel putin 400 milioane CHF comparativ cu 2019;
  • Reducerea costurilor fixe cu 300 milioane CHF in 2020;
  • Realizarea reducerii preturilor la energie si revizuirea completa a tuturor produselor si serviciilor tertilor;
  • Reducerea capitalului de lucru net cel putin in concordanta cu nivelul de activitate.

Pe baza bilantului semnificativ consolidat, LafargeHolcim are o lichiditate puternica de 8 miliarde CHF la 26 martie 2020.

Datorita impactului pandemiei Coronavirus, estimarile realizate pentru 2020 nu mai sunt valabile. In timp ce implementarea planului de actiune „SANATATE, COST & CASH” este in plina executie, dezvoltarea dinamica si volatila a pandemiei Coronavirus face ca evaluarea completa a impactului asupra performantei LafargeHolcim in 2020 sa nu mai fie posibila. Grupul LafargeHolcim va oferi o actualizare privind activitatea cu ocazia anuntarii rezultatelor pentru primul trimestru al 2020, ce urmeaza sa fie comunicate pe 30 aprilie 2020.

In sedinta din 26 martie 2020, Consiliul de Administratie LafargeHolcim a confirmat data Adunarii Generale anuale si propunerea de plata a unui dividend in numerar. Adunarea generala anuala va avea loc pe 12 mai, conform planificarii. In conformitate cu cerintele definite in Ordonanta Consiliului Federal al Elvetiei din 16 martie 2020, pentru a proteja publicul, actionarii nu vor avea voie sa participe personal la eveniment. Actionarilor li se cere sa voteze actiunile lor in prealabil, acordand procura.

Pentru exercitiul financiar 2019, Consiliul de administratie confirma propunerea unui dividend in numerar de 2,00 CHF pe actiune inregistrata, sub rezerva aprobarii actionarilor la Adunarea Generala Anuala din 12 mai 2020. Dividendul va fi achitat integral din rezerva de contributie la capital strain si nu este supusa impozitului la retinere elvetian.

 

Despre LafargeHolcim

LafargeHolcim este liderul mondial in materiale si solutii pentru constructii, activ in patru segmente de afaceri: Ciment, Beton, Agregate si Solutii si Produse. Ambitia sa este de a filiderul industriei in ceea ce priveste reducerea emisiilor de carbon si orientarea catre constructiile cu amprenta redusa de carbon. Avand cea mai puternica organizatie de cercetare si dezvoltare din industrie, compania incearca sa introduca si sa promoveze in permanenta materiale si solutii de constructie de calitate si durabile pentru clientii sai din intreaga lume – fie ca sunt constructori de case individuale sau dezvoltatori de proiecte majore de infrastructura. LafargeHolcim are peste 70.000 de angajati in peste 70 de tari si are un portofoliu la fel de echilibrat intre pietele emergente si cele mature.

Precizare importanta – declaratii anticipative:

Acest document contine declaratii anticipative. Aceste declaratii anticipative nu constituie previziuni privind rezultatele sau orice alt indicator de performanta, ci mai degraba tendinte sau tine, dupa caz, inclusiv in ceea ce priveste planurile, initiativele, evenimentele, produsele, solutiile si serviziile, dezvoltarea si potentialul acestora. Desi LafargeHolcim considera ca asteptarile reflectate in astfel de declaratii anticipative se bazeaza pe presupuneri rezonabile la momentul publicarii acestui document, investitorii sunt avertizati ca aceste declaratii nu sunt garantii ale performantelor viitoare. Rezultatele reale pot fi semnificativ diferite comparativ cu declaratiile anticipative, ca urmare a mai multor riscuri si incertitudini, multe dintre acestea fiind greu de prevazut si, in general, dincolo de controlul LafargeHolcim, incluzand, dar fara a se limita la riscurile desprise in raportul anual al LafargeHolcim, disponibil pe site-ul web al grupului (www.lafargeholcim.com), si incertitudinile legate de conditiile pietei si de punerea in aplicare a planurilor grupului. In consecinta, nu recomandam luarea ca atare a declaratiilor anticipative. LafargeHolcim nu se angajeaza sa furnizeze actualizari ale acestor declaratii anticipative.