Lafarge Moldova: 8 ani de lucru in siguranta!

Lafarge Moldova a anuntat astazi implinirea a 8 ani de lucru fara accidente de munca in cmpanie. Acest rezultat colectiv excelent a devenit posibil gratie atentiei si eforturilor zilnice ale tuturor echipelor, ce activeaza in toate locatiile Lafarge Moldova din tara (angajati, contractantisi transportatori de ciment), realizate prin:

 

1. Implementarea stardardelor de Sanatate si Securitate ale Grupului: Lafarge Moldova a implementat 12 standarde de securitate (de exemplu: Lucrul la inaltime, Conducerea in siguranta, etc) cu scopul de a asigura un mediu sanatos de lucru pentru fiecare persoana, care lucreaza in santierele Lafarge Moldova.

 

2. Angajamentul si vizibilitatea inalta a managementului in santier: Pentru a atinge o vizibilitate inalta a echipei manageriale in santiere, fiecare manager efectueaza vizite saptamanale in teren, unde discuta cu oamenii din santier despre munca indeplinita, precum si despre regulile ce trebuie respectate pentru a o indeplini in conditii de siguranta.

 

3. Implicarea personala in imbunatatirea conditiilor de securitate: Toti angajatii Lafarge Moldova fac vizite lunare in toate zonele pentru a identifica riscurile potentiale, a discuta despre ele cu responsabilii de zona si a defini actiunile corective spre implementare.

 

4. Imbunatatirea permanenta a cunostintelor in materie de sanatate si securitate: Pentru a creste nivelul de cunoatinte in materie de sanatate si securitate in companie este implementat un proces continuu de formare: instructaje introductive, training-uri, exercitii practice, etc:
    - 208 angajati ai Lafarge Moldova primesc lunar ~1800 ore de training
    - aproximativ 400 angajati din 16 companii subcontractnte primesc lunar ~ 650 ore de

      training
    - o echipa din 6 persoane dedicata activitatii de sanatate si securitate in munca
    - o sala de training pentru simulari si exercitii practice, amenajata in uzina
    - in ultimii 3 ani, echipa Lafarge Moldova a instruit 20 de companii de stat, sub

      supravegherea Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Familiei.

 

5. Extinderea cerintelor de Sanatate si Securitate in Munca dincolo de santierele noastre:
    - mai mult de 100 dispozitive GPS monitorizeaza viteza de circulatie a camioanelor
    - 30 millioane km parcursi timp de 8 ani in conditii de securitate.

 

„Suntem fericiti si mandri ca am implinit 8 ani de lucru fara accidente. In acelasi timp noi ne simtim si mai responsabili pentru mentinerea durabila a acestui rezultat in viitor. Pentru aceasta noi dorim sa facem mai mult decat sa prevenim accidente, noi dorim sa cream un mediu sanatos si sigur pentru toti care executa activitati in locatiile noastre si in afara lor. Si acest lucru este posibil doar prin eforturile comune sustinute ale intregii echipe.

 

Ambitia noastra in Sanatate si Securitate in Munca este de a ne mentine pozitia noastra de top in Grup si in Moldova, extinzand standardele noastre asupra transportarii materialelor de constructii si asupra clientilor." - a mentionat Jean-Michel PONS, Director General al Lafarge Moldova.

 

Realizarile companiei au fost, de asemenea, recunoscute de cele mai inalte autoritati nationale din Moldova. Astfel, incepand cu 2013, Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei al Republicii Moldova acorda anual Lafarge Moldova Trofeul de Excelenta pentru performante deosebite in domeniul sanatatii si securitatii.