Centrul Încercări Betoane

Lafarge Ciment Moldova S.A. a început activitatea în domeniul încercărilor fizico-mecanice a betoanelor în septembrie 2011. Pe data de 23 iulie 2012 a obținut certificatul de acreditare cu nr. SNA MD CAECP LÎ 01 236. În prezent acreditarea este extinsă până în 2020, conform certificatului de acreditare Nr. LÎ-066 emis de Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova.

Mașina de compresie din dotarea “Centrului Încercări Betoane”, permite determinarea rezistenței la compresiune a betoanelor, capacitatea acesteia fiind de 3000 KN

 

A doua mașină de compresie din dotarea noastră, are sensibilitate ridicată și ne permite determinarea rezistenței la compresiune a mortarelor și a rezistenței la încovoiere a betoanelor, mortarelor, amestecurilor de materiale stabilizate sau reciclate la rece.

Camera climatică permite determinarea rezistenței la îngheț-dezgheț a betoanelor, parametru foarte important pentru structurile de beton din țara noastră, având în vedere temperaturile variabile din timpul iernii. Acest echipament poate să coboare temperatura până la -55°C, și să accelereze realizarea a 200 de cicluri de îngheț-dezgheț, în doar 7 zile, conform GOST 10060.0÷2-95

 

În “Centrul Încercări Betoane” puteți verifica sau determina clasa de impermeabilitate a betoanelor.

Dacă doriți verificarea sau optimizarea unei rețete de beton, experiența angajaților noștri vă poate ajuta să obțineți un beton de calitate înaltă, având costuri de producere optimizate.

 

În “Centrul Încercări Betoane” putem testa agregatele la mașina de sitat automată, conform metodelor GOST cât și EN.

Aici se nasc inovațiile