Comunicate de presa
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 23/06/2015

Participarea la conferinta dedicata mediului si schimbarii climei

Recent Lafarge Ciment Moldova a participat la Conferinta Internationala, dedicata problemelor de mediu si schimbarile climei, pentru a-si impartasi experienta in domeniul eliminarii deseurilor.

Protectia mediului si conservarea resurselor naturale reprezinta componente cheie ale angajamentului Lafarge pentru dezvoltarea durabila. Cu scopul imbunatatirii performantelor de mediu compania implementeaza in permanenta proiecte de modernizare si ajustare tehnologica a instalatiilor sale industriale din Rezina. Unul din cele mai semnificative este proiectul de co-procesare a anvelopelor uzate ca parte a procesului de producere a cimentului.

 

Prin aceasta activitate Lafarge Moldova asigura tara cu o solutie sigura de eliminare a deseurilor si a produselor secundare ale intreprinderilor industriale si ale comunitatilor, micsorand spatiul destinat depozitarii deseurilor si reducand poluarea, cauzata de eliminarea deseurilor. Prin serviciile sale de co-procesare Lafarge ofera tarii posibilitatea de a face fata provocarilor pe partea de mediu si de a dezvolta economia locala.

 

Pentru a-si respecta angajamentul sau de sustenabilitate a mediului Lafarge Moldova a dezvoltat noi tipuri de ciment cu un continut mai mic de clincher, create pentru a raspunde mai bine nevoilor clientilor sai [CEMFORT, CEMPLAST], precum si lianti hidraulici pentru proiectele de infrastructura a drumurilor [ROADMIX, FILLER]. Datorita calitatilor sale exceptionale, materialele noastre vin in intampinarea cerintelor tot mai complexe ale arhitectilor, inginerilor, proprietarilor si constructorilor. In afara de aceasta, formula tuturor produselor Lafarge permite reducerea emisiilor de CO2.

 

In baza experientei sale locale si expertizei Grupului in domeniul utilizarii combustibililor alternativi, Lafarge Moldova a participat la Conferinta Internationala „Mediul si schimbarea climei: de la viziune la actiune", organizat de Ministerul Mediului al RM in parteneriat cu Ambasada Frantei in Republica Moldova, Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ), Agentia Austriaca pentru Dezvoltare, Guvernul Suediei si Asociatia Nationala din Moldova pentru deseuri solide, in contextul marcarii Zilei Mondiale a Mediului.

 

Astfel, compania a condus doua ateliere de lucru:
- Eficienta energetica a cladirilor - prezentator Fawaz MAAMARI, membru al echipei

  "Inovatie" din cadrul Grupului Lafarge, Franta
- Managementul deseurilor - prezentator Dan SIMA, Directorul uzinei Lafarge din Rezina.

 

"In prezent Republica Moldova are nevoie de un sistem de management al deseurilor. In contextul actual Lafarge ofera o solutie viabila pentru eliminarea deseurilor, sustinand progresul tarii spre crearea acestui sistem de management. Prin participarea noastra la acest eveniment si impartasirea cu comunitatea a bunelor practici, Lafarge Moldova isi consolideaza parteneriatul, pe care l-am construit cu autoritatile cu privire la aceste subiecte importante."- mentioneaza Nicolas VALDINOCI, Director General al Lafarge Moldova.

 

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.