Noutati
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Date 18/10/2012

Combaterea schimbarilor climatice

Lafarge a fost prima companie de materiale de constructii, care in 2000 s-a angajat sa isi reduca emisiile de CO2, in cadrul parteneriatului sau cu World Wildlife Fund (WWF).

Procesul de fabricare a cimentului genereaza emisii de CO2 (alti factori care contribuie la emisiile de CO2 sunt generarea de electricitate, transporturile, cladirile ...).

 

Lafarge a fost prima companie de materiale de constructii, care in 2000 s-a angajat sa isi reduca emisiile de CO2, in cadrul parteneriatului sau cu World Wildlife Fund (WWF), principala organizatie non-guvernamentala din domeniul mediului. Pana in prezent, eforturile de reducere a emisiilor de CO2 au avut ca rezultat o reducere de 21,7% a emisiilor de CO2 ale Grupului pe tona de ciment (la sfarsitul lui 2010) comparativ cu 1990.

 

Lafarge este lider in industria cimentului in ceea ce priveste actiunea impotriva schimbarilor climatice, fiind un membru fondator al Cement Sustainability Initiative, o initiativa a World Business Council for Sustainable Development. Aceasta reuneste actorii cheie din industria cimentului, in vederea adoptarii unei abordari, care sa implice intregul sector in reducerea emisiilor de CO2.

 

Produsele Lafarge pot oferi solutii pentru limitarea emisiilor de CO2 ale cladirilor, care reprezinta 40% din emisiile totale. Compania se concentreaza pe activitatile de cercetare pentru a dezvolta astfel de solutii de constructii, pentru a contribui la identificarea unor metode de constructii mai durabile.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Media library

Aici puteti gasi ultimele noutati ale noastre, agenda evenimentelor planificate si o colectie de fotografii si video despre Lafarge Moldova.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.