Grupul Lafarge
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Realizari cheie

"O cale noua de constructie" este mai mult decat un slogan pentru Lafarge. A venit timpul pentru a dezvolta  cladiri "durabile", care sa tina seama de materiale ecologice, progresele in tehnicile de constructie si respectul pentru mediu. Descoperiti proiectele recente de constructie, la care Grupul a contribuit.

 

Realizari cheie ale Grupului Lafarge

Animation flash

Pour visualiser lanimation, vous devez télécharger Flash Player

 

Hypergreen, un concept de turn multifunctional

Lafarge si arhitectii

Grupul Lafarge lucreaza in strinsa colaborare cu arhitectii de renume, promotori si constructori pentru a dezvolta metode durabile de constructie.

Proiectul turnului Hypergreen, dezvoltat de arhitectul Jacques Ferrier, in parteneriat cu Lafarge, a fost proiectat in jurul valorii de auto-pozitionare si auto-nivelare a betonului Agilia® si a betonului de performanta ultra-inalta Ductal®.

Hypergreen este un concept de turn care respecta mediul inconjurator si a fost dezvoltat pentru megalopolisurile din lume. Orientarea geografica a turnului permite de a capta un maximum de lumina si energie eoliana. Turnul este in masura sa genereze suficienta energie pentru a satisface majoritatea dintre propriile nevoi.

Podul Pacii in Seul, Korea de Sud

Podul Pacii, proiectat de arhitectul Rudy Ricciotti, traverseaza riul Han pentru a face legatura intre insula Sunyudo si centrul orasului Seul. A fost construit in anul 2002, din betonul de o performanta ultra-inalta care se numeste Ductal®.

"Acest pod are o lungime de 130 de metri, dar puntea (platforma orizontala) este de numai 3 cm grosime!" subliniaza Rudy Riciotti. Aceasta particularitate exceptionala, a fost facuta posibila datorita Ductal ®.

Turnul Spinnaker in Portsmouth, Regatul Unit

Betoane cu proprietati de auto-nivelare

O varianta de betoane cu proprietati de auto-pozitionare si auto-nivelare ce  au o compozitie special formulata si gradata pentru a asigura o raspindire fluida. Aceste betoane formeaza dale cu o suprafata neteda, ce exclude necesitatea de vibratii sau finisare ondulatoare (folosita pentru a face o suprafata neteda).

Turnul Spinnaker, proiectat de Scott Wilson Advanced Technology Group, a fost construit in anul 2004, cu Agilia ® -beton cu capacitate de auto-pozitionare si auto-nivelare.

Cel mai inalt turn din Anglia, se ridica la 170 de metri deasupra nivelului marii.Turnul Spinnaker ofera o vedere panoramica de prelungire pentru 23 mile (37 km) si are 3 puncte de vedere panoramice diferite.

Podul Rion-Antirion, din Grecia

Construit in anul 2004 de catre Gefyra, acest pod leaga Peloponesul cu Grecia continentala. Cu o lungime de 2.800 de metri, acesta este cel mai lung pod suspendat construit vreodata. 750000 de tone de agregate de performanta inalta  au fost utilizate pentru a asigura ca structura este durabila si extrem de puternica. Podul poate rezista vinturilor de pina la 250 km /ora, coliziunii cu un petrolier de 180000 de tone, sau unui cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter.

Ocho al Cubo, Chili

Opt dintre cei mai buni arhitecti din Chili au fost invitati sa creeze casa lor ideala in cadrul de lux de pe litoralul Marbella Resort. Ei au produs case spatioase de culoare alba,intr-o varietate de stiluri. Cu toate acestea, au avut un punct in comun: cu totii au utilizat betoane arhitectonice Lafarge Premix in cantitate de peste 2.500 .

Prin acest proiect, Lafarge s-a stabilit ca compania de referinta pentru betoane arhitectonice si si-a consolidat reputatia sa in rindul arhitectilor.

Eco-City, Africa de Sud

Proiectul Eco-City a fost lansat de catre W.W.F. si ONG-urile locale intr-o comuna defavorizata din Johannesburg. Proiectul construieste locuinte ieftine si prietenoase pentru mediul inconjurator si le pune la dispozitia familiilor, care se afla la limita saraciei. Scopul general este de a reduce poluarea si saracia din localitate.

Proiectul se bazeaza pe incalzirea solara pasiva, recuperarea apei de ploaie si utilizarea materialelor reciclabile. Lafarge a furnizat ciment, care a fost amestecat cu resturi de polistiren pentru a produce  panouri de izolare rentabile.

Proiecte Arhitecturale complete

Pentru a descoperi structuri si cladiri create cu produsele Lafarge, accesati linkurile de mai jos:

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Proiecte

Produse la baza proiectelor din arhitectura

 

Proprietatile inovative ale seriei de produse Lafarge stimuleaza creativitatea arhitecturala.

Cladirile rezidentiale, puntile, podurile rutiere, aeroporturile, garile feroviare: descoperiti exemple de proiecte unde se utilizeaza produsele noastre.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.