Grupul Lafarge
  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Key innovations

Inovatii cheie

 

De la inceputul secolului 20, Lafarge este lider in inovatie. Cu un secol mai tirziu, inovatiile ramin a fi fundamentul ambitiilor locale si globale ale Grupului. Descoperiti  repere cheie la nivel mondial Lafarge.

 

1908: Laboratorul Central depune un brevet de Ciment Fondu ®. Acest produs este obţinut prin combinarea sedimentara carbogazoase piatra, calcar si bauxita. Ciment Fondu ® se intareste rapid si rezista la temperaturi ridicate sşi coroziune.

 

1932: Lafarge dezvolta un nou ciment: Superblanc

 

2000: Ductal ®, un beton cu performanta ultra-înalta, armat cu fibre, combina rezistenta si durabilitate mare la forte externe. El produce structuri mai usoare, care sunt ideale pentru metodele de constructie simplificate.

 

2000: Agilia ®, betonul lider in auto-pozitionare si auto-nivelare. Textura sa lichida elimina efortul fizic si zgomotul in faza de vibratie. Acest beton usor de utilizat este robust si estetic.

Hypergreen Tower, with Agilia® and Ductal®

Self-leveling concrete

A variant of self-placing concretes, self-leveling concretes have a specially formulated and graded composition to ensure a fluid spread. They form smooth-surfaced slabs with no need for vibration or float finishing (used to make a surface flat).

Synia™, drywall sheeting with 4 tapered edges

Extensia™ concrete

2002: Crearea de PLAtec ®, o solutie personalizata pentru garniturile de gips carton.


2004: Lafarge este primul grup, care a reusit in dezvoltarea industriala a foilor de gips-carton cu 4 margini conice. Synia TM faciliteaza instalarea garantand in acelasi timp plafoanele perfect plate si suprafete verticale.


2006: Grupul introduce Sensium ®, ciment tehnologic 100% fara praf. Sensium ® ofera o mai mare usurinta in utilizare, se intareste mult mai repede si da rezistenta sporita la mortarele si betoanele, in care acesta este utilizat.


2007: Lafarge dezvolta Extensia TM, un beton care poate fi folosit pentru a face suprafete mari, fara imbinari, si Chronolia TM, un beton care poate fi deposedat de formele sale, dupa doar 4 ore.

  • Trimite
  • Imprimare
  • Bookmark

Proiecte

Produse la baza proiectelor din arhitectura

 

Proprietatile inovative ale seriei de produse Lafarge stimuleaza creativitatea arhitecturala.

Cladirile rezidentiale, puntile, podurile rutiere, aeroporturile, garile feroviare: descoperiti exemple de proiecte unde se utilizeaza produsele noastre.

LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.